De Makelaar van Amersfoort!

Op zoek naar een makelaar in Amersfoort? Dan is Reinerie Garantiemakelaars de beste keuze. Waarom? Omdat wij al jarenlang ervaring hebben in Amersfoort. Onze betrokkenheid bij de lokale gemeenschap en ons uitgebreide netwerk maken ons dé expert in de buurt. Dus als je op zoek bent naar een makelaar in Amersfoort voor verkoop of aankoop, die de stad door en door kent, dan ben je bij Reinerie Garantiemakelaars Amersfoort aan het juiste adres!

Aankoopmakelaar en verkoopmakelaar in Amersfoort

Bij Reinerie Garantiemakelaars Amersfoort begrijpen we dat het kopen of verkopen van een huis een van de grootste beslissingen in je leven is. Of je nu een eerste huis koopt, op zoek bent naar een gezinswoning of je woning wilt verkopen, wij staan klaar om je bij elke stap te begeleiden.

Aankoopmakelaar Amersforot: Onze ervaren aankoopmakelaars helpen je bij het vinden van jouw droomhuis in deze keistad. We luisteren aandachtig naar je wensen en eisen, en gebruiken onze uitgebreide kennis van de lokale markt om de perfecte woning voor je te vinden. We begeleiden je door het hele aankoopproces, van het bezichtigen van huizen tot het onderhandelen over de beste prijs en het afronden van de koopovereenkomst. Onze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat je met vertrouwen en gemak je nieuwe huis kunt kopen.

Verkoopmakelaar Amersfoort: Bij het verkopen van je huis is het essentieel om de juiste strategie te hebben. Onze verkoopmakelaars bieden uitgebreide marketingdiensten aan, waaronder professionele fotografie, online en offline advertenties, en een groot netwerk van potentiële kopers. We helpen je bij het bepalen van de juiste vraagprijs en geven advies over hoe je je huis het beste kunt presenteren voor bezichtigingen. Ons doel is om je huis snel en tegen de beste prijs te verkopen, met minimale stress voor jou.

Bij Reinerie Garantiemakelaars Amersfoort streven we naar volledige tevredenheid van onze klanten. Onze diepgaande kennis van Amersfoort en onze toewijding aan uitstekende service maken ons de ideale partner voor jouw aan- of verkoopproces. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

  • Lokale Expertise en Grondige Marktkennis
  • Uitgebreide Marketing en Netwerk
  • Persoonlijke Aandacht en Klantgerichtheid

Het ontstaan

De naam “Amersfoort” komt vanuit origine door een doorwaadbare plaats of voorde in de rivier de Eem, welke vroeger de Amer heette, Vandaar Amersfoort. De eerste stadsmuur werd in de 13e eeuw gebouwd, en kreeg Amersfoort ook haar stadsrechten. Waarbij in de 15e eeuw de tweede stadsmuur werd gebouw. Sinds dien begon Amersfoort binnenstad te bruisen.

De eerste stadsmuur had een totale lengte van c.a. 1550 meter. Met de Kamperbinnenpoort als herkenningspunt van de eerste stadsmuur in het nu. In het jaar 1340 was er een grote stadsbrand, waarbij ongeveer de helft van de gebouwen werd beschadigt of vernietigd. In 1380 begon de wederopbouw, waar het deze keer tijd was voor een uitbreiding. Zo kwam de tweede stadsmuur tot stand, die in 1450 gereed was. Uitgebreid tot een totale lengte van 2850 meter, verdriedubbelde het de totale oppervlakte van Amersfoort binnenstad. De tweede muur bracht veel iconische herkenningspunten met zich mee, denk aan de Koppelpoort en de Monnikendam. Van de eerste muur is visueel weinig overgebleven, maar onder de grond leeft het verder. De iconische Muurhuizen zijn gebouwd op de funderingen van deze muur, en zijn te herkennen aan de voorgevels.

3.297

Woningen

5.625

Inwoners stadskern

7

Score leefbaarheid

Over Amersfoort

Tot de Tweede Wereldoorlog was de uitbreiding van de stad vooral gericht op de west- en zuidkant. Waarbij het na de tweede wereldoorlog werd opgepakt aan de oost- en noordkant van Amersfoort. Met Vathorst als nieuwste uitbreiding van de stad. In 2006 won Amersfoort de titel groenste stad van Nederland. Die in 2007 aan Amersfoort op grotere schaal werd uitgereikt, als groenste stad van Europa. De vele stadsparken, waaronder park Schothorst en park Randenbroek waren hierbij een grote factor.

Een bruisend centrum

Momenteel kennen we het centrum van Amersfoort als een gezellig middelpunt. Waar velen samenkomen om te winkelen, genieten van gezelligheid, of om de historie van Amersfoort op te nemen. Door de uitbreiding van het Eemplein en het nieuwe centrum aan de binnenstad. Hierdoor Amersfoort altijd een bruisend verzamelpunt.

Wonen in de Binnenstad! bekijk ons woningaanbod

Bekijk: koop Amersfoort Teut 39B
Verkocht Hoofdfoto van Amersfoort Teut 39B

Teut 39B

3811 WL, Amersfoort, Nederland