De Makelaar van Kattenbroek!

Op zoek naar een makelaar in Kattenbroek? Dan is Reinerie Garantiemakelaars Amersfoort de beste keuze. Waarom? Omdat wij al jarenlang ervaring hebben in deze prachtige wijk. Onze betrokkenheid bij de lokale gemeenschap en ons uitgebreide netwerk maken ons dé expert in de buurt. Dus als je op zoek bent naar een makelaar in Kattenbroek voor verkoop of aankoop, die de wijk door en door kent, dan ben je bij Reinerie Garantiemakelaars Amersfoort aan het juiste adres!

Aankoopmakelaar en verkoopmakelaar in Kattenbroek

Bij Reinerie Garantiemakelaars Amersfoort begrijpen we dat het kopen of verkopen van een huis een van de grootste beslissingen in je leven is. Of je nu een eerste huis koopt, op zoek bent naar een gezinswoning of je woning wilt verkopen, wij staan klaar om je bij elke stap te begeleiden.

Aankoopmakelaar Kattenbroek: Onze ervaren aankoopmakelaars helpen je bij het vinden van jouw droomhuis in Kattenbroek. We luisteren aandachtig naar je wensen en eisen, en gebruiken onze uitgebreide kennis van de lokale markt om de perfecte woning voor je te vinden. We begeleiden je door het hele aankoopproces, van het bezichtigen van huizen tot het onderhandelen over de beste prijs en het afronden van de koopovereenkomst. Onze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat je met vertrouwen en gemak je nieuwe huis kunt kopen.

Verkoopmakelaar Kattenbroek: Bij het verkopen van je huis is het essentieel om de juiste strategie te hebben. Onze verkoopmakelaars bieden uitgebreide marketingdiensten aan, waaronder professionele fotografie, online en offline advertenties, en een groot netwerk van potentiële kopers. We helpen je bij het bepalen van de juiste vraagprijs en geven advies over hoe je je huis het beste kunt presenteren voor bezichtigingen. Ons doel is om je huis snel en tegen de beste prijs te verkopen, met minimale stress voor jou.

Bij Reinerie Garantiemakelaars Amersfoort streven we naar volledige tevredenheid van onze klanten. Onze diepgaande kennis van Kattenbroek en onze toewijding aan uitstekende service maken ons de ideale partner voor jouw aan- of verkoopproces. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

  • Lokale Expertise en Grondige Marktkennis
  • Uitgebreide Marketing en Netwerk
  • Persoonlijke Aandacht en Klantgerichtheid

10.670

inwonersaantal 2023

4.634

woningaantal 2023

1.260

bedrijvenaantal 2023

Over de wijk Nieuwland in Amersfoort

Amersfoort Kattenbroek heeft haar naam verkregen van de boerderij Kattenbroek. Een wijk ontstaan begin jaren ’90 aan de noordzijde van Amersfoort, direct grenzend aan de wijken Nieuwland, Zielhorst, Hoogland, Vathorst en Stadspark Schothorst.

Winkelcentrum Emiclaer

Midden in winkelcentrum Emiclaer staat aan de vijver een koperen maquette van de nieuwbouwwijk Kattenbroek. Op deze plaats stond het herenhuis Emiclaer, compleet met slotgracht. Het was rond 1640 gebouwd door de familie Foeyt, heren van Emiclaer. In 1826 werd het gesloopt. In 1989 hebben er archeologische opgravingen plaatsgevonden waarbij veel fraai aardewerk en glas uit de zeventiende eeuw is aangetroffen. Het middeleeuwse Emiclaer lag echter niet hier, maar waarschijnlijk op de plaats van de boerderij Groot Emiclaer. Deze staat aan de Emiclaerseweg 4 in Zielhorst.

Nieuwbouwwijk

“Opvallender, markanter, verrassender en gevarieerder..”, zo moest Amersfoort Kattenbroek worden vergeleken met de andere nieuwbouwwijken volgens de ontwerper Ashok Bhalotra. Met de hoofdthema’s ‘reizen en thuis zijn’ en ‘de vier seizoenen’ werd door de bouw van Kattenbroek vanaf 1990 de gewenste levendigheid in de stedenbouw teruggebracht. De Ring, De Laan der Hoven, De Verborgen Zone, De Kreek en Het Masker zijn enkele straatnamen die deze thema’s symboliseren.

Amersfoort Kattenbroek is echt een wijk om te bekijken. De architectuur trekt de aandacht door het gebruik van opvallende vormen. Het kleurgebruik stemt vrolijk. Er zijn lange kaarsrechte lanen met repeterende vormen en diepe doorzichten. Andere straten zijn echter juist kronkelig of cirkelvormig en hebben verschillende soorten huizen. Er is weldegelijk zorgvuldig omgegaan met het bestaande landschap. De originele sloten, bomenlanen en boerderijen zijn in vorm gelaten. In de Verborgen Zone staan allerlei symbolische kunstwerken. Ook staan hier de Muurhuizen die een gevoel van beslotenheid zouden moeten geven maar ons vooral aan de middeleeuwse panden van Amersfoort herinneren. Kattenbroek is door de bijzondere architectuur zelfs in het buitenland beroemd geworden. Met de realisering van Kattenbroek kwam – officieel per 1 januari 1994 – een einde aan de groeistadtaak van Amersfoort.