Wonen in deze ontwikkelende wijk van Amersfoort?

Ook al stamt Liendert uit de jaren 60′. De historie gaat velen jaren terug. Boerderij Lienlaer was in de middeleeuwen onderdeel van een maalschap samen met de Wede en Emiclear. Over de jaren behoorde boerderij Lienlaer bij het dorp Hoogland. Het land om deze boerderij was erg drassig, en overstroomde regelmatig. Hierdoor was het niet mogelijk om te bouwen op deze grond. In de jaren 30′ werd het Valleikanaal gegraven, dit hielp de afwatering van het land aanzienlijk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren de boerderijen op dit gebied verwoest.

Door de grootse woningnood na de oorlog, waren deze leegstaande weilanden de perfecte plek om met de bouw van start te gaan. De wijk ‘Liendert’ was ontstaan. Naast het bieden van woningen had Liendert ook nog een ander doel. Het moest ervoor zorgen dat het centrum weer centraal kwam te liggen in Amersfoort. Met de samenvoeging van Hoogland bij Amersfoort in 1958 werd ook Liendert meegenomen. De plannen voor de wijk waren rond in 1960, en zo konden de eerste bewoners in 1964 van de wijk genieten.

Liendert bestaat grotendeels uit appartementen, en kleinere eengezinswoningen. Allemaal nog vanuit de start van deze wijk. Hierdoor werd aan het begin van de 21ste eeuw Liendert gezien als een achterstandswijk, gemeente Amersfoort was van plan om de wijk ingrijpend aan te pakken. Maar doordat Liendert de subsidie van het Rijk net mis heeft gelopen, waren die plannen destijds even in de wacht gezet. De wijk biedt een hoop groen, en een goeie ligging aan het centrum. Aldus veel potentie. Gemeente Amersfoort merkt dat en is volop Liendert aan het ontwikkelen. Het meeste hiervan vindt momenteel plaats aan de rand van de wijk. Zo komen er moderne appartementencomplexen en brede eengezinswoningen. Een van de nieuwste ontwikkeling aan de wijk, en grootse toevoeging aan Amersfoort is de komst van zwembad Amerena.

Voor deze diverse wijk ziet de toekomst er positief uit, met uitzicht op verdere ontwikkelingen en uitbreidingen. Liendert maakt zich vooral aantrekkelijk voor jonge starters, en gezinnen die dicht bij het karaktervolle centrum van Amersfoort willen wonen.

3700

Woningen

8000

Inwoners

6

Score van leefbaarheid

Wonen in Liendert! bekijk ons woningaanbod

Bekijk: koop Amersfoort Trekvogelweg 361
Verkocht Hoofdfoto van Amersfoort Trekvogelweg 361

Trekvogelweg 361

3815 LL, Amersfoort, Nederland

Bekijk: koop Amersfoort Gruttostraat 6
Verkocht Hoofdfoto van Amersfoort Gruttostraat 6

Gruttostraat 6

3815 HG, Amersfoort, Nederland