Iets voor jou?

Randenbroek en Schuilenburg worden al snel als een totaal gezien. Al zijn het aparte wijken. In de jaren 60′ begon de bouw aan Schuilenburg. Die door de gebonden ligging aan de wijk Randenbroek al snel in dezelfde adem worden uitgesproken.

Randenbroek

Randenbroek heeft zijn naam te danken aan het riante landhuis en landgoed, wat nou vorm geeft als het stadspark van de wijk. Het sluit Amersfoort af aan de zuidoostelijke kant, waar het Amersfoort verbind aan Leusden.

Randenbroek is opgedeeld in twee stukken. De buurt Willem III, van origine een kazerne.
In het jaar 1883 begonnen ze hier met de bouw aan de prins Willem III militaire kazerne liggend aan de Heiligenbergerweg. Van deze militaire basis is helaas weinig in stand gebleven. Als circa 100 jaren later de sloop begon, met als doel ruimte te maken voor woningbouw. De officiers woningen aan de Cavaleriestraat zijn gespaard gebleven, dit bied de buurt een stuk karakter van het verleden. Het andere deel van Randenbroek word verdeeld aan de hand van beroemde componisten. Met straatnamen vernoemd naar onder andere: Bach, Mozart, Chopin, en Beethoven.

Schuilenburg

In de jaren 60′ begon de bouw aan een compleet nieuw wegenstelsel. Aan de noordelijke kant van Randenbroek was dat de ideale kans voor een uitbreiding aan Amersfoort, Aldus Schuilenburg.

Schuilenburg heeft als aanknopingspunt de Operaweg. Deze hoofdweg bied de juiste verbinding voor alle straten van de wijk. De Operaweg geeft de hint misschien al weg, Schuilenburg heeft als thema voor de straatnamen: de opera. Zo vind je door de wijk straatnaam borden gevuld met beroemde opera’s of opera componisten. De Barneveldse beek loopt dwars door de wijk heen en geeft het een natuurlijke scheiding tussen noord en zuid Schuilenburg. Deze muzikale wijk bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen, en kleinschalige flatgebouwen.

Samen bieden deze twee wijken een thuis aan ongeveer 11500 inwoners. Door de interessante ligging aan het centrum van Amersfoort, en de modernisering die sinds 2012 plaatsvind. Dit maakt Randenbroek-Schuilenburg een goeie kandidaat voor jonge starters die graag bij een gezellig centrum een thuis zoeken.

6000

woningen

11.500

inwoners

7

score leefbaarheid

Wonen in Randenbroek-Schuilenburg bekijk ons woningaanbod

Bekijk: koop Amersfoort Ringweg-Randenbroek 68A
Verkocht Hoofdfoto van Amersfoort Ringweg-Randenbroek 68A

Ringweg-Randenbroek 68A

3816 CL, Amersfoort, Nederland