Iets voor jou?

Amersfoort Schothorst is in twee delen gebouwd en onder te verdelen in Schothorst-Zuid en Schothorst-Noord. Schothorst-Zuid is als eerst gebouwd tussen 1970 en 1980, Schothorst-Noord volgde tussen 1980 en 1990. De wijk is gebouwd op het grondgebied van de voormalige gemeente Hoogland.

De naam van de wijk stamt af van de boerderij gelegen op Landgoed Schothorst, welke in 1780 werd aangelegd. Het landgoed van in totaal 40 hectare is in de 20e eeuw in twee delen gesplitst. Een deel bleef onaangeraakt en onder de naam Landgoed Schothorst. De andere 20 hectare werd bebouwd met sport- en recreatievoorzieningen en Park Schothorst genoemd.

Schothorst-Zuid

Aan het Valleikanaal liggen de twee bekende hoge gebouwen van Schothorst-Zuid genaamd de Vuurtoren en de Waaier. De gebouwen tellen maar liefst 14 tot 16 etages en staan bekend om hun opvallende architectuur. De straten om de gebouwen heen zijn vernoemd naar personages uit de middeleeuwse literatuur, dichtkunst en toneel.

Schothorst-Noord

bestaat voornamelijk uit laagbouw en beschikt over vele tussenwoningen. In dit deel van de wijk zijn de straten vernoemd naar jazzmuzikanten, boerderijen en buitenplaatsen. Aan de rand van Schothorst-Noord ligt station Schothorst, waar vele bussen en treinen stoppen. Het station beschikt over directe verbindingen naar Amersoort, Utrecht en Amsterdam Centraal.

Met zo’n 11.600 inwoners in Schothorst de op twee na grootste wijk van Amersfoort (na Nieuwland en Vathorst). Het woningaanbod bestaat vooral uit appartementencomplexen, eengezinswoningen met tuin en een aantal seniorenwoningen uit de jaren 70.

Midden in de wijk ligt winkelcentrum Schothorst waar de bewoners terecht kunnen voor hun dagelijkse benodigdheden. Ook beschikt de wijk over een aantal lage-, middelbare- en hogescholen waaronder ROC Midden Nederland. Park Schothorst is voorzien van vele sportverenigingen. Met een voetbalclub, dansschool, atletiekvereniging en padelclub is er genoeg reden tot beweging.

Interesse in wonen in Schothorst? Reinerie Garantiemakelaars is dé makelaar in Amersfoort. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en bekijk onderstaand ons woningaanbod in de wijk.

11580

inwonersaantal 2021

5.478

woningaantal 2021

915

bedrijvenaantal 2021

Wonen in Schothorst! bekijk ons woningaanbod

Bekijk: koop Amersfoort Albert Schweitzersingel 34
Verkocht Hoofdfoto van Amersfoort Albert Schweitzersingel 34

Albert Schweitzersingel 34

3822 BX, Amersfoort, Nederland

Bekijk: koop Amersfoort Amelisweerd 10
Verkocht Hoofdfoto van Amersfoort Amelisweerd 10

Amelisweerd 10

3813 XE, Amersfoort, Nederland

Bekijk: koop Amersfoort Louis Armstrongstraat 37
Verkocht Hoofdfoto van Amersfoort Louis Armstrongstraat 37

Louis Armstrongstraat 37

3813 ZL, Amersfoort, Nederland

Bekijk: koop Amersfoort Holkerweg 29
Verkocht Hoofdfoto van Amersfoort Holkerweg 29

Holkerweg 29

3813 KG, Amersfoort, Nederland

Bekijk: koop Amersfoort Hinderstein 76
Verkocht Hoofdfoto van Amersfoort Hinderstein 76

Hinderstein 76

3813 RM, Amersfoort, Nederland