Wonen in deze gezellige arbeiderswijk van Amersfoort?

Het Soesterkwartier, sinds 1850 onderdeel van Amersfoort. Met de komst van spoorwegen in Amersfoort, heeft het Soesterkwartier gediend als het hart van het spoor. Voormalig ook wel de “spoorwijk” genoemd, was voor vele arbeiders een thuis. Met als ijzer verzamelpunt de Wagenwerkplaats.

De wijk is in tweeën gedeeld door de Noorderwierweg. Waarbij aan de zuidzijde het gevoel van een volksbuurt naar boven komt, en de noordzijde de woningen die destijds gebouwd waren voor spoorwerkers met een hogere functie. Ook werd er met de jaren veel uitgebreid aan het Soesterkwartier. Bijvoorbeeld de Vreeland flatgebouwen uit de jaren 50, de eerste hoogbouw in Amersfoort. Door deze uitbreidingen voegt deze spoorwijk momenteel 5000 woningen toe aan Amersfoort.

Om te zien waar het Soesterkwartier voor heeft gestaan, is de wagenwerkplaats een perfect plaatje. De naam zegt het al, hier werd vroeger aan de wagens gewerkt. Dit industriële hof bied nou ruimte voor bedrijven, cafés, en evenementen. Allemaal met de sfeer van het spoor.

Het diverse woningaanbod en de goeie ligging, is wat het Soesterkwartier zo aantrekkelijk maakt. Voor mensen die graag in een rustigere omgeving willen wonen, maar toch nog een stadsgevoel willen behouden is het Soesterkwartier een perfecte keus.

5000

Woningen

12000

Inwoners

6.9

Score leefbaarheid

Wonen in het Soesterkwartier! bekijk ons woningaanbod

Bekijk: koop Amersfoort Nicolaas Pienemanstraat 4
Verkocht Hoofdfoto van Amersfoort Nicolaas Pienemanstraat 4

Nicolaas Pienemanstraat 4

3812 SG, Amersfoort, Nederland

Bekijk: koop Amersfoort Soesterweg 457
Verkocht Hoofdfoto van Amersfoort Soesterweg 457

Soesterweg 457

3812 AN, Amersfoort, Nederland