wonen in deze diverse familie wijk?

Sinds 1974 is Zielhorst onderdeel van Amersfoort. De wijk heeft zijn naam te danken aan een boerderij die tijdens de middeleeuwen hier heeft gestaan. Tot 1974 was Zielhorst onderdeel van Hoogland. Waarbij de samenvoeging van Hoogland bij Amersfoort, Zielhorst werd als onderdeel van Hoogland meegenomen.

Gemeente Amersfoort zag dit als een grote kans en begon in 1987 met de bouw van de destijds tweede nieuwbouw wijk van Amersfoort. De bouw werd verdeeld in die wijken:

  • de vlinderbuurt
  • de muziekbuurt
  • de architectenbuurt

Zielhorst moest geen saaie wijk worden, dat was zeker. Het werd gezien als een etalage project. Er werden 7 maquettes van diverse modelvilla’s opgesteld, wat de kopers moest gaan trekken. Delen van de wijk werd verkaveld, waarbij de kopers konden kiezen uit een van 7 architecten van de maquettes. Dit gehele concept geeft Zielhorst een interessant straatbeeld. Waarbij je in dezelfde straat een traditionele tussenwoning ziet en een uitgebreid designer huis tegenkomt. Dit alles geeft karakter aan Zielhorst.

Deze diverse woonwijk komt ook met genoeg voorzieningen. Zo ligt het op loop afstand van winkelcentrum Emiclear. Beschikt het over een goeie ligging aan uitvalswegen A1 en A28, dit gekoppeld met het nabij te vinden station Schothorst. Maakt de wijk Zielhorst al snel een goeie kandidaat voor een thuis.

3300

woningen

7850

inwoners

6

score leefbaarheid

Wonen in Zielhorst! bekijk ons woningaanbod

Bekijk: koop Amersfoort Triangelstraat 72
Verkocht Hoofdfoto van Amersfoort Triangelstraat 72

Triangelstraat 72

3822 DJ, Amersfoort, Nederland

Bekijk: koop Amersfoort Bakemastraat 32
Verkocht Hoofdfoto van Amersfoort Bakemastraat 32

Bakemastraat 32

3822 WJ, Amersfoort, Nederland